Mentale veerkracht

Mentale veerkracht

Mentale veerkracht. Twee prachtige woorden die zo compact en eenvoudig lijken. Maar niets is minder waar; ze zijn beladen met betekenis en strekking.

Mentale gezondheid is de sleutel tot leven - overleven zelfs - in de maatschappij van vandaag. Zowel onze werkdruk als onze sociale omgeving vergen constante groei van ons. Nooit eerder werd er zoveel druk op ons brein geplaatst en het zijn net die externe factoren die tot stress en burn-out kunnen leiden.

De enige manier om ons te beschermen tegen extreme vormen van stress is ons brein te voeden. Net zoals een spier reageert ons brein op oefeningen die hem helpen groeien en sterker doen worden. Dus, hoe goed het ook is dat u sport, vergis u niet: geen sterk lichaam zonder sterk brein.

Het is dan ook belangrijk om uzelf uit te dagen en op regelmatige basis uit uw comfortzone te stappen. Dit geeft uw brein dat dagelijkse beetje fitness dat het zo hard nodig heeft. Verdient zelfs! Nieuw prikkels stimuleren uw neuronenstelsel, waardoor de hersencellen een gezonde stimulans krijgen. U zult merken dat uw geheugen verbetert, uw focus sterker wordt en dat u zich een stuk vitaler voelt.

U kunt natuurlijk uw eigen fitnessprogramma ontwikkelen, of uw brein met de steun van een professionele fitness instructeur versterken. Een mentale fitness instructeur welteverstaan. Samen met deze consultant stapt u uit uw comfortzone en gaat u op zoek naar uw triggers in een veilige omgeving. Het doel is om uw eigen, op maat gemaakt aanpak te creëren die uw mentale veerkracht opbouwt.

Begin klein en groei van daar. Begin door de trap in plaats van de lift te nemen op kantoor en ga zo vaak u kunt buiten in de natuur wandelen. Stel grenzen en zeg 'nee' wanneer dit nodig is. Kleine stapjes kunnen al tot grote winsten leiden, dus begin ze vandaag nog te nemen.

Kleine stapjes voor een groots resultaat, wij helpen u daar graag bij.
Wij werken voor mensen, met mensen.