Rebeltje

De zachtroze kleur is bewust als huisstijl gekozen. Als een baby geboren wordt is het een kwetsbaar, broos persoon. De zachte kleur roze staat in de psychologie voor een kleurnaam die zowel gebruikt wordt voor een lichte kleur rood (dus rood met een hoge intensiteit) als voor licht (intens) en verzadigd magenta. Het is een tertiaire kleur, als we daaronder ook kleuren van hoge intensiteit verstaan.

De naam 'roze' is afgeleid van het Franse woord voor roos (rose), het wordt in het Nederlands ook vaak als 'rose' gespeld, maar de correcte spellingsvariant is 'roze'.

Roze

Roze wordt tegenwoordig vaak als kleur gebruikt voor een baby, vooral bij meisjes. Tot ongeveer de jaren veertig van de twintigste eeuw werd roze echter vooral voor jongens gebruikt, aangezien het dicht bij rood lag, een meer besliste kleur. Voor meisjes werd toen juist vaak blauw gebruikt, een kleur die beschouwd werd als delicater en vrouwelijker.

We zien het als het wiegen van elke kwetsbare persoon die mentaal terug in de zorgbehoevende rol als baby vervalt.

Vechters en sterke persoonlijkheden

De mascotte, 'Rebeltje' is ook een zeer doordachte keuze. Het poppetje staat symbool voor de mensheid, voor de ogenschijnlijke eenvoud die wij allemaal kunnen uitstralen. Het is de kunstenaar, Jason Freeny, die de 'Gingerbread man' heeft ontleed. Aan de hand daarvan zien we dat de buitenkant van de Gingerbread Man een illusie weet te scheppen.

Het is een sterk individu zoals u en ikzelf, maar toch kwetsbaar.

Naast de ontleding van deze kunstenaar is de Gingerbread man ook het eigen poppetje dat in alle omstandigheden zal blijven ‘lopen’. Zelfs wanneer zijn arm opgesnoept is, zelfs wanneer zijn been verorberd is blijft hij gaan. Burners die onze Burners Cocktail kunnen volgen hebben dezelfde mindset als de Gingerbread man: het zijn vechters en vooral sterke persoonlijkheden die op weg zijn naar hun eigen overwinning.

In alle sprookjes sedert 1857 komt de GingerBread Man naar voren als de sterkste persoonlijkheid in zijn soort. Voor niets of niemand bang, misschien in perceptie naïef? Of is het de perceptie die de illusie manifesteert, want doet het u niet aan een ander krachtig personage denken in de Hollywood kas-krakers? Run,…

Gingerbread man
Run, run as fast as you can! You can't catch me. I'm the Gingerbread Man